Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази съмнение, че ако

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази съмнение, че ако
Коментари Харесай

Медведев за преговори с Украйна през август: Дали ще има за какво и с кого да се говори?

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази подозрение, че в случай че съветската и украинската делегация възобновят договарянията през август,  " ще има защо и с кого да се приказва ".

" Главният договарящ на Украйна счита, че е допустимо договарянията с Русия да бъдат обновени от края на август. Възможно е. Въпросът е дали ще има защо да се приказва и с кого ", написа Медведев в събота в канала си в Telegram.

Ръководителят на украинската делегация Давид Арахамия наистина съобщи по-рано, че договарянията може да бъдат обновени, като Арахамия допуска, че Киев може да се върне към договаряния с Москва, откакто украинската страна извърши контраатака в някои региони.

Руско-украинските договаряния започнаха почти веднага откакто Русия нахлу в Украйна и след няколко извършени срещи онлайн, те продължиха посредством видеовръзка. В края на март в Истанбул се организира срещата на най-високо равнище - сред външните министри Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, а след още няколко необявени авансово онлайн срещи замряха. Периодично и от двете страни се вършат поръчки за обновяване на договарянията.

Преди няколко дни още веднъж в Дмитрий Медведев сложи под въпрос съществуването на Украйна на международната карта след две години, след известие за договора за заем-наем със САЩ на Украйна за втечнен природен газ с отсрочено заплащане за след 2 години ".  " Само въпрос. И кой сподели, че след две години Украйна даже ще съществува на международната карта? ", написа Медведев.

С подигравателен пост Медведев коментира и визитата на френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и италианският министър председател Марио Драги, които в Киев преди няколко дни.  " Европейските фенове на жабите, лебервурста и спагетите обичат да посещават Киев. С нулева изгода ". 

В последните месеци не един път Дмитрий Медвед е извънредно деен, изключително в обществените мрежи, макар че самият профил в Telegram той си направи при започване на войната на Русия в Украйна. Преди това той се отхвърля да употребява обществените медии, като в това число има и изказвания срещу тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР